*تولید ۴ میلیون و ۲۵۶ هزار اصله نهال از ابتدای طرح کاشت یک میلیارد درخت

0

 

*تولید ۴ میلیون و ۲۵۶ هزار اصله نهال از ابتدای طرح کاشت یک میلیارد درخت

 

*نازنین ناصری

*خبرنگار

 

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری استان همدان با اشاره به طرح کاشت یک میلیارد درخت توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور می‌گوید:  این طرح با هدف تقویت پوشش گیاهی در قالب جنگل‌های طبیعی، توسعه فضای سبز و زراعت چوب در مدت چهار سال مطرح شده است که از سال ۱۴۰۲ شروع شده و تا چهار سال بعد ادامه خواهد داشت.

 

حمید خزائی با تاکید بر دو محور اصلی تولید و کاشت نهال اظهار می‌کند:  طرح شامل پروژه های مختلفی مانند پروژه احیا و غنی سازی جنگل، تقویت پوشش گیاهی مراتع، پروژه‌های بیولوژیک آبخیزداری و همچنین بیابان‌زدایی، پوشش دهنده قانون هوای پاک، جنگل‌کاری حاشیه جاده و تقویت آن است.

 

*مشارکت مردم

 

خزائی نکته مهم این طرح را مشارکت مردم در قالب پویش‌ها عنوان کرد و گفت: مشارکت دستگاه‌های نظامی و کاشت در عرصه‌های نظامی و همچنین مشارکت آن‌ها در  کاشت سایر عرصه‌ها توسط این ارگان‌ها انجام می‌شود. شناسایی مناطق در این ارگان‌ها انجام و اگر عرصه کاشت داشته باشند و متقاضیان روستاها مناطقی را داشته باشند همکاران ما در اداره منابع طبیعی برای شناسایی مراجعه و سعی می‌کنند بر اساس شرایط آن منطقه، نوع گونه‌های مناسب آن منطقه را شناسایی و نسبت به کاشت نهال آن اقدام کنند.

وی با اشاره به مراحل نگهداری از نهال‌ها مطرح می‌کند: در زمینه نگهداری نهال‌ها از عنوان مسئولیت اجتماعی مردم استفاده می‌کنیم. اگر چه برای بخش‌هایی نیاز به اعتبارات دولتی است. چون در خصوص تولید نهال در نهالستان‌های دولتی به اعتبار نیاز است و با توجه به این‌که نهال یک موجود زنده است، برای نگهداری آن نیاز به هزینه است. همچنین برای مراقبت و نگهداری از جنگل‌کاری‌های احداثی که در عرصه‌های طبیعی کشت می‌شوند نیاز به اعتبار داریم.

 

وی در خصوص مشارکت مردم در نگهداری و کاشت نهال می‌گوید: این اقدام می‌تواند با استفاده از اقشار مختلف جامعه انجام شود و افراد علاقه‌مند می‌توانند در این طرح شرکت نمایند.

 

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری استان سهم مصوب ابلاغی استان همدان از طرح چهار میلیارد درخت را  سه میلیون اصله نهال در هکتار در سال عنوان کرد و گفت:  در چهار سال باید ۱۲ میلیون اصله نهال کشت شود. این طرح باید بتواند سطح سرانه فضای سبز را در کشور از  هشت متر به ۱۵ متر مربع افزایش دهد. تولید نهال توسط دو بخش دولتی و خصوصی انجام می‌شود.

 

*انواع گونه‌ها

 

خزائی اعلام کرد: از ابتدای طرح تا به امروز حدود ۴ میلیون و ۲۵۶ هزار اصله نهال توسط بخش دولتی و خصوصی تولید شده که شامل گونه‌های صنوبر برای زراعت چوب، گونه‌های جنگلی مانند بلوط ، زالزالک، بنه، داغداغان، ارژن و بادامک که برای احیا و غنی سازی جنگل‌ها و گونه‌های چند منظوره مانند سنجد، زبان گنجشک، ارغوان و … برای توسعه فضای سبز استفاده می‌شوند.

 

*کاشت نهال بر اساس ظرفیت منطقه

 

خزائی با اشاره به این‌که کشت نهال‌ها متناسب با شرایط و ظرفیت هر  منطقه، شهرستان و متقاضیان هر شهرستان صورت می‌گیرد، عنوان کرد: همکاران ما نسبت به بازدید و شناسایی آن‌ها اقدام و برای هر کدام شناسه صادر و مشخصات آن را اخذ می‌کنند و تامین نهال برای افراد انجام و اقدام به کاشت می‌کنند.

 

خزائی به مشارکت شرکت آبفا در طرح کاشت یک میلیارد اشاره کرد و گفت: این شرکت زراعت چوب را با استفاده از پساب انجام می‌دهد که می‌تواند به عنوان یک پروژه موفق مد نظر قرار گیرد. در زمینه توسعه و احیای جنگل حدود ۳۲۷ هکتار عملیات احیا و توسعه جنگل انجام شده و در زمینه توسعه فضای سبز در بخش دولتی حدود ۲۹۷ هکتار فضای سبز توسعه پیدا کرده،  در زمینه زراعت چوب با استفاده از نهال های دولتی ۵۸۳ هکتار زراعت چوب انجام شده است.

 

 

وی ادامه داد: نهال‌های تولید در بخش خصوصی برای توسعه فضای سبز حدود ۳۴۰ هزار اصله بوده است. بطور کلی در بخش خصوصی از ابتدای طرح  ۱۹۰۰ هزار نهال و در بخش دولتی هم ۲ میلیون ۳۴۵ هزار اصله نهال تولید شده است.

 

 

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری خاطر نشان کرد: نگهداری جنگل‌کاری‌ها در طرح‌های ملی و  توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری با استفاده از اعتبارات اخذ شده انجام می‌شود و اگر متقاضیان بخواهند در بخش آبیاری و… مشارکت کنند، این ظرفیت برای آن‌ها فراهم است. در بخش توسعه فضای سبز چون با مشارکت اقشار مختلف مردم، دستگاه‌ها و نهاد‌های نظامی انجام می‌شود معمولا نگهداری از نهال‌ها توسط خود آن‌‌ها انجام می‌شود. در زراعت چوب با توجه به این‌که در مستثنیات مردم انجام می‌شود، عمدتا کشاورزانی هستند که برای بادشکن و یا توده‌ای در عرصه‌ها کشت می‌کنند که نگهداری آن‌ها نیز بر عهده خود متقاضیان است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.