دویست و بیست و سومین برنامه از سلسله‌نشست‌های شاهنامه‌خوانی انجمن چکاد برگزار شد

دویست و بیست و سومین برنامه از سلسله‌نشست‌های شاهنامه‌خوانی انجمن چکاد برگزار شد

 

آرش دشتی‌همدانی

 

دویست و بیست و سومین برنامه از سلسله‌نشست‌های شاهنامه‌خوانی انجمن چکاد، عصر چهارشنبه ۸ اسفندماه ۱۴۰۳ ساعت۱۷:۳۰ و با حضور جمعی از شاهنامه‌ دوستان، شاهنامه‌خوانان و علاقه‌مندان در شهرکتاب همدان، واقع در میدان جهاد (دانشگاه) برگزار شد.

 

در این نشست که با حضور علی‌اصغر حمدیه، شاعر همدانی، برگزار شد،  ابتدا بخش‌هایی از شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی طوسی: «گفتار اندر گریختنِ اردشیر از پیش اردوان، گفتار اندر خبر یافتنِ کِشور از اردشیرِ بابکان، گفتار اندر رزمِ اردشیر با بهمنِ اردوان، گفتار اندر جنگ‌کردن اردشیر با اردوان» توسط یکی از باشندگان خوانده شد. سپس محمد افشار، دبیر انجمن چکاد، به خواندن و گزارش بخش‌های خوانده شده و بخش‌های بعدی پرداخت.

 

همچنین در میانه این نشست، علی‌اصغر حمدیه، شعری از اشعار خویش را که با گویش همدانی سروده شده بود، برای حاضران خواند. ارائه و شعر زیبا و درخور تحسین وی، مورد تشویق باشندگان قرار گرفت.

 

نشست‌های شاهنامه‌خوانی انجمن چکاد هر هفته به هنگام عصر از ساعت ۱۷:۳۰ به میزبانی شهر کتاب همدان برگزار و جزئیات این نشست‌ها به صورت پیوسته‌ از طریق کانال «همدان‌نامه» در شبکه‌های اجتماعی، اطلاع‌رسانی می‌شود. حضور در این جلسات برای علاقمندان به شاهنامه و همگان، آزاد و رایگان است.

 

… بیامد دُژآگاه و فرمان گزید

شد آن نامدار از جهان ناپدید

– چنین است کَردارِ این چرخِ پیر

چه با اردوان و چه با اردشیر!

اگر تا ستاره برآرد بلند

سپارد هم آخِر به خاکِ نِژند!-

دو فرزندِ او هم گرفتار شد

بدو تخمه‌ی آرَشی خوار شد!

مر آن هر دو پای کرده به بند

به زندان فرستاد شاهِ بلند

دو بُد مهتر، از رزم بگریختند

به دامِ بلا درنیاویختند:

برفتند گریان به هندوستان

– سَزد گر کنی زین یَکی داستان!- …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *