سرگردانی بی پایان در پایانه مسافربری نهاوند
شاید دوست بدارید :
گلایه مسافران از کمبود امکانات رفاهی
سجاد سیف
پایانه مسافربری نهاوند در سال ۱۳۹۳ راه اندازی شد و قرار بود که با ارایه خدمات مطلوب زمینه آرامش و آسایش،امنیت و رفاه مسافران را فراهم کند اما آنگونه که رانندگان و شهروندان می گویند خدمات این پایانه به هیچ وجه رضایت بخش نیست نبود زیرساخت های لازم در آن سبب نارضایتی مسافران، رانندگان و شرکت های مسافربری و حتی برخی پرسنل این مرکز شده است.
این پایانه توسط بخش خصوصی و در زمینی با مساحت با ۳۰ هزار مترمربع مساحت و پنج هزار مترمربع فضای خدماتی در بهمن ماه سال ۹۳ با حضور استاندار وقت و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی به بهرهبرداری رسیده است
با توجه به اینکه پایانه ها به دلیل تردد حجم زیادی از مسافران به نوعی ویترین هر شهر محسوب می شوند، که در جذب گردشگر و برقراری آرامش خاطر شهروندان موثر است.
به عبارتی ترمینال هر شهر از نخستین مکان هایی است که وقتی گردشگر یا مسافری به آن وارد می شود ذهنیتش نسبت به شهر شکل گرفته و یک دید کلی نسبت به آن پیدا می کند اما آیا پایانه مسافربری نهاوند زیبنده مردم و مسافران و رانندگان و شرکت های مسافربری هست؟
نهاوند به دلیل قرارگیری در مسیر عتبات عالیات همواره میزبان زوار داخلی و از سوی دیگر به دلیل قدمت تاریخی و وجود سرابهای طبیعی و در ایام عید، تابستان و مناسبت های متعدد مورد بازدید مسافران و گردشگران زیادی قرار می گیرد.
با در نظر گرفتن این موضوع می توان گفت که نهاوند همواره مورد بازدید و قضاوت گردشگران قرار دارد و باید امکانات مناسب و استاندارد برای جذب بیشتر گردشگران که رونق اقتصادی شهرستان را به همراه دارد فراهم شود، این در حالی است که جذابیت بالایی برای حفظ این مسئله در زیر ساختهای شهرستان دیده نمی شود.
پایانه مسافربری نهاوند به دلیل داشتن چالش های فراوان ،گلایه های مردم و مسافران را به همراه دارد
مشکلات و گلایه ها
تعداد زیادی از رانندگان می گویند سایه بان و استراحتگاه نداریم و از ساعت هشت صبح تا ۶ عصر زیر نور آفتاب باید بمانیم.
همچنین این ترمینال رستوران، خوابگاه، استراحتگاه و سرویس بهداشتی مناسب ندارد و اصلا آثاری از فضای سبز و درخت در محوطه این پایانه بعد از گذشت یک دهه دیده نمی شود!
از دیگر مشکلات پایانه نهاوند ناقص بودن تأسیسات گرمایشی و خنک کننده آن جهت رفاه حال مسافران و رانندگان است همچنین سرویس بهداشتی، روشنایی محوطه، بهداشت و نظافت محوطه هیچی گونه متولی و تعریفی ندارد و صدای مسافران را در آورده است.
عیب دیگر این پایانه جانمایی غیر کارشناسی آن است که موجب متحمل شدن هزینه توسط مسافران برای رسیدن به این پایانه میشود.
همچنین تأسیسات و ساختمانهای تجاری که در اطراف آن ساختهشده دارای ابهامات قانونی است.
با توجه به اینکه پایانه جدید نهاوند در ورودی شهر نهاوند از محور ملایر جاده آورزمان قرارگرفته و این نقطه محور اصلی عبور و مرور وسایل نقلیه سبک و سنگین به دو استان کرمانشاه و همدان است برای ورود و خروج اتوبوس، مینیبوس و سواری شخصی به داخل پایانه هیچ فکری نشده است.
چرا باید در مجاور ترمینالی که چندین مشکل قانونی دارد و جانمایی آن هم اشتباه بوده مجوز ساخت و احداث هتل و تالار پذیرایی صادر شود که با طرح تفصیلی شهر نهاوند منافات دارد؟!
مسئولان پای کار بیایند
اوایل خرداد ماه سال جاری فرماندار نهاوند و نماینده نهاوند در مجلس شورای اسلامی در خصوص پیگیری مطالبه مردم از وضعیت امکانات رفاهی و مشکلات این مجموعه بازدید میدانی کردند که شرایط موجود را در شان نام، تاریخ و قدمت مردم نهاوند ندانستند و کوتاهی و قصور متولیان امر را نپذیرفتند.
نماینده نهاوند در مجلس شورای اسلامی با تعیین ضرب الاجل برای رفع مشکلات موجود خواستار پیگیری توسط اداره راهداری به عنوان ناظر دولتی و ساماندهی توسط مالک بخش خصوصی در اسرع وقت شد و تاکید کرد در صورت عدم رفع مشکلات موجود برای متولیان امر ترک فعل و از طریق مدعی العموم پیگیری خواهند کرد.
حال حدود سه ماه از این بازدید می گذرد و یکبار نیز نشستی در این رابطه در محل سالن فرمانداری نهاوند به ریاست معاون عمرانی فرماندار و حضور اعضای ذیربط برگزار شده است ولی مشکلات همچنان پابرجاست که نیاز است نماینده، فرماندار به طور جدی ورود پیدا کرده و برای همیشه مشکلات و نواقص موجود را رفع نمایند.