سفر وزیر میراث به همدان

0

سفر وزیر میراث به همدان

سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بعداز ظهر چهارشنبه ۲ آبان‌ماه ۱۴۰۳ به همدان سفر کرد. سیدرضا صالحی‌امیری با استقبال علیرضا نثاری نماینده مردم نهاوند در مجلس و حسن رضانیا معاون سیاسی استاندار همدان و جمعی از مسئولان شهرستان نهاوند وارد این شهرستان شد.

سفر وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به منظور بازدید از آثار تاریخی، پروژه‌های گردشگری و دیدار با هنرمندان صنایع‌دستی استان همدان به پایتخت تاریخ و تمدن ایران انجام شد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از کارگاه‌های مبل و منبت روستای دهفول به عنوان پایلوت صنعت منبت استان همدان بازدید کرد. در این بازدید هنرمندان مشکلات واحدهای تولیدی خود را بیان کردند.

در این سفر صالحی امیری از شهرستان‌های نهاوند و ملایر، از پایگاه میراث جهانی و محوطه باستانی هگمتانه موزه منطقه‌ای‌غرب کشور و خانه تاریخی احمدی در شهرستان همدان بازدید کرد و سپس به شهرستان کبودراهنگ سفر کرده و از غار علیصدر بازدید کرد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه سفرش به شهر جهانی سفال، لالجین سفر کرده و در افتتاح مجتمع فنی آزمایشگاهی، پژوهشی سفال و سرامیک این شهر حضور یافته و از چند کارگاه سنتی سفالگری نیز بازدید کرد.

همچنین وزیر میراث فرهنگی در ادامه در پاسداشت هشتمین سالروز جهانی شدن لالجین به‌عنوان شهر جهانی سفال در نشستی با هنرمندان این شهر شرکت کرد.

 

وی پس از بازدید از غارعلیصدر گفت: باید به توسعه زیرساخت‌های میراث فرهنگی و گردشگری در استان نگاه ویژه‌ای داشته باشیم. امیدواریم که طرح توسعه علیصدر بتواند جمعیت بزرگی را به منطقه جذب کند و منافع آن هم به‌طور مستقیم به مردم روستا برسد.

صالحی امیری در ادامه افزود: یکی از مسائل جدی و حیاتی در این طرح، توجه به مسائل زیست‌محیطی است و نباید نسبت به محیط زیست بی‌تفاوت باشیم و ملاحظات زیستی باید به‌طور جدی رعایت شود. سیاست دولت در این زمینه همواره این بوده که ابتدا مسائل در استان حل شوند و در صورت عدم دستیابی به نتیجه، موضوع به تهران ارجاع شود. در این برنامه، تمامی اقدامات باید به‌صورت مستند و عملیاتی اجرا شوند و این برنامه با همکاری استانداری و مشاوران ذی‌ربط تهیه خواهد شد و سهمی برای میراث فرهنگی و گردشگری نیز در نظر گرفته می‌شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیشنهاداتی نیز برای استاندار و سایر مسئولان استان داشت و گفت: برای فهم روشن تمدن و فرهنگ همدان به استاندار و مجمع نمایندگان پیشنهاد می شود مرکز مطالعات تمدن غرب کشور با محوریت همدان در این استان دایر و فعال شود تا با همکاری وزارتخانه در یک وسعت بزرگ، اکتشاف، مطالعه و شناخت عمیق تر انجام شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به آموزش و پرورش و دانشگاه ها پیشنهاد کرد: تمدن هگمتانه را به دانشجویان و دانش آموزان آموزش دهند چرا که این تمدن غرورآفرین و نشاط بخش است.

وی ادامه داد: ای کاش به جای حجم زیادی از محفوظاتی که به فرزندان می‌آموزند از تمدن‌های بزرگ این جغرافیا سخن می گفتیم تا آنها در بودن در این سرزمین احساس غرور، نشاط و افتخار می کردند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: کاش آموزش عالی چند واحد درسی برای شناخت تمدن ساسانی، هخامنشی و هگمتانه پیش‌بینی می کرد تا دانشجویان بدانند در غرب خبری نیست و آنچه خود دارند از بیگانه تمنا نکنند.

وی با بیان اینکه تلاش زیادی برای معرفی هگمتانه شده است،اظهار کرد: هگمتانه مثل خورشیدی است که همه ایرانیان و فراتر از کشور به جهان نور و حرارت می‌دهد و اگر این حوزه تمدنی به جهان معرفی شود سیل زیادی از گردشگران به این منطقه روانه می‌شوند.

وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: سال ۱۳۱۰ هگمتانه ثبت ملی شده است بنابراین مادها، اشکانیان، ساسانیان و صفویه این جغرافیا را برای حکومت و برای قطب قدرت و تمدن انتخاب کردند که چرایی این انتخاب نیازمند راه اندازی مرکز مطالعاتی قوی است.

صالحی امیری تاکید کرد: همه فرزندان و جوانان باید این تمدن را از نو بشناسند و باید امروز باور کنیم که در جغرافیایی زیست می‌کنیم که اگر اکتشاف شود از صدها معادن طلا غنی‌تر و مخازن بانک مرکزی ارزشمندتر است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان این سوال که چرا ما نتوانستم با داشتن این سرزمین تمدنی،فرهنگی، علمی و گردشگری به جایگاه واقعی دست یابیم و گردشگر در این منطقه موج نمی زند اظهار کرد: بر اساس مطالعات بانک جهانی در جذابیت رتبه هفتم جهان و بر اساس مطالعات ملی جزو سه قدرت اول جهان در جذابیت هستیم.

صالحی امیری ادامه داد: برنامه های ما برای جذب گردشگر و معرفی جذابیت ها کافی نبوده است در حالیکه برنامه هفتم تکلیف ما را مشخص کرده و ما مکلف هستیم ۶.۳ میلیون گردشگر را به مرز ۱۵ میلیون نفر برسانم که نیازمند یک برنامه قوی پنج ساله است و یکی از کانون های اصلی کشور برای جذب گردشگر همدان است.

وی گفت: همدان دارای یک هزار و ۳۴ اثر ثبت شده است بیش از ۲۰ هزار پروانه در حوزه صنایع دستی صادر، چهار هزار و ۳۰۰ کارگاه و هشت بازارچه صنایع دستی در این استان فعال است که اینها نیاز به زیر ساخت های نظیر فرودگاه، خط ریلی ، جاده ، هتل، اقامتگاه بوم گردی دارد.

وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گفت: استان همدان ۲۰ هزار تخت برای پذیرش مسافر دارد که این عدد تا پایان برنامه هفتم توسعه باید با ۱۰ برابر افزایش و به ۲۰۰ هزار نفر برسد چرا که همدان جزو پنج مقصد اول گردشگری خواهد بود.

صالحی امیری بیان کرد: هم اینک میزان ظرفیت گردشگران استان همدان سه میلیون نفر است که باید تا پایان برنامه‌ها هفتم به ۹ میلیون نفر برسد.

وی تاکید کرد: در حوزه صنایع دستی باید سه کار انجام شود اول حمایت از هنرمند صنایع دستی چون خلاقیت و هنر دست در آن نهفته است، دوم بازاریابی و سوم صادرات که در این راستا اولویت وزارت میراث فرهنگی رفع موانع صادرات صنایع دستی است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر اینکه صنایع دستی ایران باید به جهانیان شناسانده شود افزود: صنایع دستی فراتر از یک حرکت اقتصادی است بلکه انتقال فرهنگ ایران به جهان است و علاوه بر منافع اقتصادی، رهیافت فرهنگی دارد.

صالحی امیری گفت: پیشنهاد دیگرم به مسئولان استان برگزاری همایش بین المللی هگمتانه با دعوت از بزرگان فرهنگ و تمدن جهان به همدان برای بحث و تباد نظر در زمینه این جغرافیا است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: همراه با معاونان وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی تصمیم گرفتیم که برنامه هفتم را خارج از حواشی و شعار محقق کنیم.

وی ایجاد ۱۰۰ هزار فرصت شغلی در حوزه صنایع دستی و رساندن آن به یک میلیون نفر تا پایان برنامه، افزایش مراکز هتل های اقامتی از یک هزار و ۴۰۰ به یک هزار و ۹۰۰ ، افزایش میزان صادرات کالاها و صنایع فرهنگی از ۲۲۴ به ۴۹۰ میلیون یورو یعنی ۲ برابر از برنامه های این وزارتخانه است که باید محقق شود و دست یافتنی است.

وی همچنین تدوین طرح توسعه غار علیصدر، ایجاد دانشکده آموزشی سفال و صنایع دستی، را از دیگر موارد تصویب شده برای حوزه عملکردی گردشگری در همدان عنوان کرد و ادامه داد: طراحی نقشه راه چهار ساله گردشگری همدان مجموعه مصوبات سفر اخیر وزیر میراث فرهنگی به همدان را شامل می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.