«آینه عمر» در همدان رونمایی شد
کسری گماریان
بیستمین برنامه از سلسلهنشستهای «خوانش» به بهانه رونمایی از کتاب «آینه عمر» نوشته علیاصغر حمدیه، روز سهشنبه ۷ اسفندماه ۱۴۰۳ در بنیاد ایرانشناسی شعبه همدان برگزار شد. در این نشست که با حضور جمعی از کتابدوستان و اهالی فرهنگ و هنر همدان همراه بود، محمدرضا عراقچیان، میرهاشم میری، محمد فیضی، لیلی عبهری، بهرام ترکمان، محسن صیفیکار، علیاصغر حمدیه و آذر سرمدی، به بیان سخنانی درباره این کتاب پرداختند.
در ابتدای این برنامه، حسین زندی که اجرای برنامه را به عهده داشت، ضمن خوشامدگویی به مهمانان و تشکر از بنیاد ایرانشناسی و آذر سرمدی برای پیگیری برگزاری این مراسم، به بیان این نکته پرداخت که امروز به بهانه اتفاق خوب انتشار کتاب «آینه عمر»، کتاب جدید استاد علیاصغر حمدیه، نویسنده، شاعر و پژوهشگر همدانی، دور هم جمع شدیم.
محمدرضا عراقچیان، اولین سخنران بیستمین نشست از سلسلهنشستهای «خوانش» بود. او درباره ویژگیهای شخصیتی حمدیه، نویسنده کتاب، صحبت کرد. عراقچیان، این نویسنده و شاعر همدانی را مردی برای تمام موضوعات دانست و از تعامل حمدیه با تمام اقشار جامعه، بهعنوان یکی از ویژگیهای مثبت او یاد کرد.
در ادامه برنامه، میرهاشم میری به بیان خاطراتی از علیاکبر حمدیه پرداخت و درباره مجموعه اشعار و کتابهای پژوهشی او توضیحاتی را ارائه داد. سپس، محمد فیضی، یکی از پیشکسوتان حوزه روزنامهنگاری و گردشگری، خاطراتی را از دوران کودکی خود و نویسنده کتاب «آینه عمر» تعریف کرد. بعد از پایان سخنان فیضی، لیلی عبهری و بهرام ترکمان، قطعه شعری را برای حاضران در سالن خواندند.
سخنران بعدی این نشست، محسن صیفیکار بود که درباره یکی از کتابهای حمدیه به نام «کاروان عشق» صحبت کرد. صیفیکار از این کتاب که درباره پیشینه و آیینهای عزاداری هیئتهای حسینی استان همدان است، با عنوان اولین کتاب تاریخ شفاهی هیئتهای حسینی در کشور، یاد کرد.
پس از پایان صحبتهای صیفیکار، علیاصغر حمدیه، نویسنده کتاب «آینه عمر»، ضمن تشکر از افراد و انجمنهای مختلف برای برگزاری این مراسم رونمایی، چنددقیقهای درباره کتاب جدید خود سخن گفت. او در انتهای سخنانش، شعری با گویش همدانی خواند.
پس از شعرخوانی تیمسار خلیلی، آخرین سخنران این نشست، آذر سرمدی، یکی از مدیران بنیاد ایرانشناسی بود. او ضمن تشکر از میهمانان برنامه برای حضور در این مراسم، از حسین پوروهابی و همچنین از حسین زندی که او را طلایهدار و چاووشیخوان جنبشهای فرهنگی همدان دانست، تشکر ویژه کرد.
پایانبخش مراسم، رونمایی از پوستر کتاب «آینه عمر» و اهدای هدیهای به حمدیه، نویسنده این کتاب، از طرف بنیاد ایرانشناسی بود. بنیاد ایرانشناسی شعبه استان همدان، هفتهنامه همداننامه، انجمن شاهنامهخوانی چکاد و خانه تشکلهای میراثفرهنگی همدان، بانیان برگزاری بیستمین برنامه از سلسلهنشستهای «خوانش» بودند.