هفت‌خوان کودکان؛ تعامل کودکان با متون کهن

0

هفت‌خوان کودکان؛ تعامل کودکان با متون کهن

ناهید زندی‌صادق

نمایش «هفت‌خوان کودکان» به

کارگردانی و نویسندگی «حسین مزینانی»

و بازیگری حسین مزینانی، «محمدرضا معجونی»، «فرشید عسگری»،«مانی کلاته» روز چهارشنبه در سه سانس در آمفی‌تئاتر مجتمع فرهنگی آوینی بر روی صحنه رفت.

هدف از این نمایش تعامل کودکان با متون کهن به ویژه شاهنامه بود.

یکی از نکات مثبت آن ارتباط و تعامل بازیگر با کودکان حاضر در سالن و حضور فعال کودکان در نمایش بود، اگر حرف اشتباه یا نامناسبی در متن نمایش بر زبان جاری می‌شد، نقال و پرده‌خوان (محمدرضا معجونی) آن را اصلاح می‌کرد و تلاش می‌کرد با زبانی کودکانه پیام‌های اخلاقی را انتقال دهد.

نکته مثبت دیگر این نمایش دکور آن که حجم‌هایی از جنس فوم ساخته‌شده بود و پیش از آغاز تئاتر، کودکان تماشاگر با آن‌ها بازی می‌کردند. با شروع نمایش بازیگران آن را به پرده نقالی کرده و برای انتقال پیام از آن بهره جستند.

کارگردان با زبانی کودکانه تلاش کرده با یک گرته‌برداری هنرمندانه از شاهنامه، کودکان امروز را با خود با زمانه رستم ببرد و برای این کار دست به دامان ماشین زمان و دو کودک به نام‌های «ازل» و «ابد» شده است.

نکته مثبت دیگر این نمایش تاکید بر پهلوان‌پروری به جای قهرمان‌پروری است که با پیام‌های اخلاقی رستم دستان (حسین مزینانی) همراه می‌شود. رستم تلاش می‌کند این مفهوم را به کودکان منتقل کند که پهلوان فقط در تاریخ و اسطوره‌ها زندگی نمی‌کند و هر انسانی قابلیت پهلوان شدن را دارد، به ویژه همین کودکان که امروز هفت‌خوان را دیدند.

در هر سه سانس سالن مملو از جمعیت بود و استقبال کودکان از این نمایش بسیار خوب بود.

با وجود اشکالاتی که در کار بود همین که تلاش شده از نمایش برای آموزش استفاده شود، کار قابل احترامی بود.

دختر بچه‌ای با بیان اینکه کتاب هفت‌خوان رستم را دیده و خوانده می‌گفت: خیلی شبیه کتابش نبود؛ کتاب خیلی با جزئیات توضیح داده؛ اما آقای قصه‌گو همه چیز را خلاصه کرده‌است.

کودک دیگری که لبخند رضایت بر لب داشت می‌گفت: خیلی نمایش خوبی بود. من چند بار رخش و رستم را بیدار کردم که ایرانی‌ها شکست نخورند. خیلی خوشحال شدم که رستم توانست دیو درون غار را شکست دهد!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.