«همدان‌نامه» هفت‌سالگی‌اش را در کنار همراهان همیشگی خود جشن گرفت

«همدان‌نامه» هفت‌سالگی‌اش را در کنار همراهان همیشگی خود جشن گرفت

 

نجواکندری

 

سی‌وهشتمین برنامه از سلسله‌نشست‌های «دیدار» هم‌زمان با هفتمین سالروز انتشار هفته‌نامه «همدان‌نامه»، روز پنج‌شنبه ۹ اسفندماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در شهر کتاب همدان برگزار شد. در این مراسم که با استقبال پرشور هنرمندان، نویسندگان، شاعران، اعضای تحریریه و دوستداران همدان‌نامه همراه بود، همدان‌نامه ضمن رونمایی از نشان فرهنگی خود، با ترتیب‌دادن برنامه‌های متنوعی همچون سخنرانی، شعرخوانی و اجرای موسیقی، هفت‌سالگی‌اش را جشن گرفت.

 

▪️همدان‌نامه؛ رسانه‌ای فراتر از یک نشریه

 

زهرا کرد، مجری برنامه، با خواندن شعری از سهند پاک‌بین که آن را به مناسبت هفتمین سالگرد تاسیس همدان‌نامه سروده بود، مراسم جشن را آغاز کرد. او سپس ضمن خوشامدگویی به میهمانان و ارج‌نهادن حضورشان درباره علت این دور هم جمع‌شدن گفت: «امسال هفتمین سالی است که همدان‌نامه منتشر می‌شود. ۳۰ بهمن‌ماه ۱۳۹۶ اولین شماره از این هفته‌نامه که امروز با جرئت می‌توانیم بگوییم صرفا هفته‌نامه نبوده و به یک رسانه تبدیل شده است، منتشر شد. این نشریه پس از هفت سال به ۱۵۰ شماره رسید و اینجا هستیم که این اتفاق میمون و خوش را در کنار هم جشن بگیریم.»

 

▪️نمره قبولی همدان‌نامه در انجام وظایف چهارگانه یک نشریه

 

اولین سخنران جشن هفت‌سالگی نشریه همدان‌نامه، بهجت فروزانفر، دبیر انجمن ادبی پنجره بود. وی در میان سخنانش، نگاهی گذرا به فعالیت‌های مختلف همدان‌نامه در حوزه‌های مختلف در این هفت سال داشت. فروزانفر در بخشی از صحبت‌هایش به وظایف نشریات اشاره کرده و افزود: «همدان‌نامه به‌عنوان یک وسیله ارتباط‌جمعی نوشتاری در این فرصت اندک توانسته به انجام وظایف چهارگانه یک نشریه یعنی ایجاد آگاهی‌های عمومی در جامعه، ایجاد اشتیاق و شوق اجتماعی، تجزیه‌وتحلیل حوادث، وقایع و مناسبت‌ها و ایجاد شوق و پویایی در جامعه دست پیدا کند.»

 

▪️دهه هشتادی‌ها از همدان‌نامه می‌گویند

 

پس از پایان سخنان فروزانفر، پارسا صالحی، نوجوان دهه هشتادی به نمایندگی از این نسل پویا، چنددقیقه‌ای   صحبت کرد و از دغدغه‌های هم‌نسلان خود گفت. صالحی در بخشی از سخنانش، دو سنجه مطرح برای دستیابی به یک آرمان‌شهر را معرفی و اضافه کرد: «نخستین سنجه، پرسشگری بوده که در دنیای امروز، پرسشگری وظیفه رسانه است. دومین سنجه هم هنر و ادبیات است. همدان‌نامه در این مدت توانسته به طور نسبی در هر دوی این‌ها یعنی پرسشگری و هنر و ادبیات موفق شود.»

 

وی در ادامه با تاکید بر نقش اجتماعی امروز همدان‌نامه، افزود: «امروز همدان نامه فقط یک رسانه مکتوب چاپی نیست و فقط در این روزنامه خلاصه نخواهد شد. همدان نامه، امروز بستری شده برای آفرینش و خلق آثار، شاهنامه‌خوانی‌ها، داستان‌خوانی‌ها، گردهمایی‌ها و بستری شده برای مطالبات و ارتباط و پلی بین همه مردم. همدان بستری شده برای بروز این خلاقیت.»

 

در ادامه جشن هفتمین سالروز انتشار هفته‌نامه «همدان‌نامه»، علی‌اصغر حمدیه، نویسنده و پژوهشگر همدانی، قطعه شعری با گویش همدانی خواند که با استقبال و تشویق حاضران همراه شد. سخنران بعدی مراسم، مجید ملکیان، مدیرمسئول نشریه «همدان‌نامه» بود.

 

▪️همدان‌نامه؛ نشریه‌ای مستقل برای مطالبه‌گری حقوق مردم

 

ملکیان در بخشی از صحبت‌هایش به این نکته اشاره کرد که بعد از هفت سال، همدان‌نامه از نظر فعالیت فرهنگی به یکی از نشریات تاثیر گذار داخل شهر و استان تبدیل شده و در بسیاری اوقات، خارج از استان نیز نمود خودش را داشته است. او دلیل این میزان تاثیرگذاری را زیرمجموعه هیچ گروه، سازمان و حزب نبودن و به‌صورت مستقل عمل‌کردن دانست. وی همچنین تاکید کرد که هدف اصلی همدان‌نامه این بوده که نشریه مستقلی برای مردم و مطالبه‌گری حقوق آن‌ها باشد.

 

در بخش بعدی برنامه، خسرو خانیان (نوازنده ویولن)، عزیزالله حیدری ( نوازنده تنبک) و رضا دهقان (خواننده) چند قطعه موسیقی را برای میهمانان اجرا کردند. پس از اجرای موسیقی، علی سحاب‌حیدر، دیگر نوجوان دهه هشتادی، غزلی از حافظ را خواند و چنددقیقه‌ای درباره نشریه همدان‌نامه سخن گفت.

 

▪️سال هفتم، سالی سرنوشت‌ساز برای شکل‌گیری تفکر همدان‌نامه

 

سحاب‌حیدر در بخشی از سخنانش، امسال را سالی سرنوشت‌ساز برای همدان‌نامه دانست و در این باره چنین توضیح داد: «طبق باور ایرانیان باستان، سال هفتم، سال شکل‌گیری تفکر است. همدان نامه، تدبر و تأمل ایرانی را شکل داده است. امسال برای همدان‌نامه سالی سرنوشت‌ساز  بوده و باید تفکر و اندیشه‌ای ایرانی را آن‌طور که لایق این رسانه است، شکل دهد. امیدوارم این تفکر ایرانی هم همچون تدبرها و تأملاتی که شکل داده، شکل بگیرد.»

 

▪️پژوهشگری و برندسازی؛ دلایل تاثیرگذاری همدان‌نامه

 

صاحب محمدیان‌منصور، عضو هیئت‌علمی دانشگاه بوعلی سینا، دیگر سخنران این برنامه بود. او علت قدرتمندی همدان‌نامه را مجموعه اقدامات این نشریه در حوزه پژوهشگری و برندسازی در سطح شهر از طریق فعالیت‌های فرهنگی و برگزاری رویدادهای مختلف دانست. محمدیان‌منصور تاکید کرد که این مجموعه فعالیت‌ها باعث شده که نشریه همدان‌نامه فراتر از یک رسانه نقش‌آفرینی کند.

 

در ادامه سی‌وهشتمین برنامه از سلسله‌نشست‌های «دیدار»، اشکان شریفی (خواننده)، یزدان حق‌شناس (نوازنده تار) و عزیزالله حیدری (نوازنده تنبک)، چند قطعه موسیقی را برای حاضران در سالن اجرا کردند.

 

▪️امروز همدان‌نامه تبدیل به یک نهاد شده است

 

پس از پایان اجرای موسیقی، علی مشهدی‌رفیع، استاد رشته ایران‌شناسی دانشگاه بوعلی سینا، توضیح مختصری درباره نشریات گذشته همدان داده و سپس درباره اهمیت نشریه همدان‌‌‌نامه گفت: «در کمتر شهری می‌توان نشریاتی یافت که هم فرهنگ شهری خود را پاس بدارند، هم زبان گویای مردم آن شهر باشند و هم تبدیل به یک محفل شوند. برخی از نشریه‌ها، فراتر از آن چیزی هستند که چاپ یا منتشر می‌شوند. همدان‌نامه هم ممکن است در ظاهر به‌قصد روزنامه‌نگاری تاسیس شده باشد؛ اما الان یک محفل و یک نهاد است.»

 

در بخش بعدی مراسم، دکتر آمنه یوسفی با تاکید بر این که حسین زندی دهباشی‌وار تمام زندگی خود را وقف تعالی فرهنگ همدان کرده است، دل‌نوشته‌ خود را درباره نشریه همدان‌نامه و زندی، سردبیر این هفته‌نامه، برای حاضران خواند. در ادامه، کلیپی درباره فعالیت‌های این هفت سال هفته‌نامه همدان‌نامه و نظرات افراد مختلف درباره این نشریه برای میهمانان به نمایش درآمد.

 

حسین زندی، فعال فرهنگی و سردبیر همدان‌نامه، آخرین سخنران سی‌وهشتمین برنامه از سلسله‌نشست‌های «دیدار» بود. زندی در ابتدای سخنانش ضمن بیان بخشی از چالش‌های خود در این مسیر هفت‌ساله، از زهرا کرد برای پیشنهاد و پیگیری انتشار چاپ ویژه‌نامه هفت‌سالگی همدان‌نامه تشکر ویژه کرده و از همه دوستان، همکاران و همراهان این نشریه در مدت هفت سال فعالیت آن، قدردانی کرد.

 

▪️نشان فرهنگی همدان‌نامه هر سال در دستِ یک همدان‌پژوه

 

زندی در ادامه سخنانش به بیان اهداف خود در زمان آغاز به کار این نشریه برای پیوند بین دانشگاه و مردم و همچنین پل بودن بین مردم و همدانی‌هایی که مهاجرت کردند، پرداخت که امروز هر دو تحقق پیدا کرده است. او سپس به آرزوی نوجوانی خود برای برپایی یک پژوهشکده و فرهنگسرا اشاره کرد که به گفته وی، بخشی از آن با همراهی دوستان در همدان‌نامه و شهر کتاب به واقعیت تبدیل شده است.

 

حسین زندی در پایان سخنانش درباره نشان فرهنگی و غیردولتی همدان‌نامه توضیحاتی ارائه داد. وی گفت: قرار است هر سال این نشان به یک فرهنگی‌زن یا فرهنگی‌مرد ایرانی که برای همدان پژوهش کرده یا اثری آفریده، اهدا شود. در انتهای سخنان زندی، هدیه‌ای از طرف شهر کتاب به‌پاس تلاش‌هایش برای پویایی اجتماعی به او اهدا شد.

 

▪️رونمایی از نشان فرهنگی همدان‌نامه با طراحی اردشیر محرابی

 

پایان‌بخش سی‌وهشتمین برنامه از سلسله‌نشست‌های «دیدار»، رونمایی از نشان فرهنگی همدان‌نامه با حضور اردشیر محرابی، طراح این نشان، حسین زندی، سعید شهباز، هوشنگ جمشیدآبادی، فائزه توسلی و مریم رازانی بود. در انتها با کیک هفت‌سالگی همدان‌نامه از میهمانان پذیرایی شده و حاضران با تیم همدان‌نامه و نشان فرهنگی آن، عکس‌هایی به یادگار گرفتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *