نماینده نهاوند در مجلس شورای اسلامی: پیشرفت پروژه سد گرین بعد از گذشت ۱۵سال قابل قبول نیست

کم‌کاری پیمانکار و ضعف کارفرما در اجرای بزرگترین پروژه آبی استان توجیه پذیر نیست

 سد گرین، پروژه‌ای به خواب رفته که با ضمانت آب شرب، کشاورزی و صنعت نهاوند عملیات اجرایی آن ۱۵سال پیش آغاز شد، میراثی از دولت دهم است که از سال ۸۹  حالا به دولت چهاردهم و ۱۴۰۳رسیده است و بعد از این سال‌ها تنها ۲۱ درصد پیشرفت دارد.

تامین آب مورد نیاز صنعت به میزان سه میلیون متر مکعب، تامین آب شرب درازمدت نهاوند به میزان ۱۹ میلیون متر مکعب و کنترل سیلاب و ایجاد محیط گردشگری و توریسم از اهداف احداث سد گرین است.

بلاتکلیفی بزرگترین پروژه آبی استان با گذشت چند دولت و حضور معاون رئیس جمهور، وزیر نیرو، رئیس مجلس شورای اسلامی و چندین استاندار پیشرفت  چندانی نداشته، حالا نماینده تازه نفس نهاوند به دنبال مسیر جدیدی برای پیشرفت و رهایی از بلاتکلیفی اس

0

کم‌کاری پیمانکار و ضعف کارفرما در اجرای بزرگترین پروژه آبی استان توجیه پذیر نیست

سجاد سیف

سد گرین، پروژه‌ای به خواب رفته که با ضمانت آب شرب، کشاورزی و صنعت نهاوند عملیات اجرایی آن ۱۵سال پیش آغاز شد، میراثی از دولت دهم است که از سال ۸۹  حالا به دولت چهاردهم و ۱۴۰۳رسیده است و بعد از این سال‌ها تنها ۲۱ درصد پیشرفت دارد.

تامین آب مورد نیاز صنعت به میزان سه میلیون متر مکعب، تامین آب شرب درازمدت نهاوند به میزان ۱۹ میلیون متر مکعب و کنترل سیلاب و ایجاد محیط گردشگری و توریسم از اهداف احداث سد گرین است.

بلاتکلیفی بزرگترین پروژه آبی استان با گذشت چند دولت و حضور معاون رئیس جمهور، وزیر نیرو، رئیس مجلس شورای اسلامی و چندین استاندار پیشرفت  چندانی نداشته، حالا نماینده تازه نفس نهاوند به دنبال مسیر جدیدی برای پیشرفت و رهایی از بلاتکلیفی است

مشکلات پروژه

ایراد مطالعات طرح، کمبود اعتبارات، وجود معارض معدن و نگرانی اهالی وراینه همگی از جمله مواردی است که عملیات اجرایی سد را طی سالیان گذشته با وقفه مواجه کرده است.

تورم و افزایش قیمت‌ها در سال‌های اخیر باعث شد پیشرفت پروژه در دولت‌های مختلف به نتیجه نرسد میراثی که از مجلس هشتم به مجلس دوازدهم رسید و نثاری نماینده مردم نهاوند با عزم جدی برای تعیین تکلیف این پروژه و آرزوی دیرینه مردم نهاوند آستین همت بالا زده و به جد دنبال تعیین تکلیف این پروژه است.

گلایه نماینده

نماینده نهاوند در مجلس شورای اسلامی به همراه فرماندار و مدیرعامل آب منطقه‌ای استان در بازدید از پروژه سدگرین می‌گوید: وجود مشکلات فراوان در حوزه آب و با توجه به اینکه نهاوند قطب کشاورزی استان است، تعلل، درجا زدن و تعطیلی‌های متوالی جایز نیست و ظلمی در حق مردم نهاوند است.

علیرضا نثاری از وضعیت و پیشرفت پروژه سد گرین ابراز گلایه کرده و تاکید می‌کند: با گذشت ۱۵ سال از عمر پروژه و چندین دولت و حضور مقامات کشوری وضعیت پیشرفت سد اصلا قابل قبول و مطلوب نیست.

وی در ادامه بیان می‌کند: یک پروژه در کشور پیدا کنید که این چنین وضعیتی داشته باشد، مطالعات سد به درستی انجام نشده یا طبق اصول پیش نرفته و عملیات اجرایی را با مشکلاتی روبه‌رو کرده که باعث شده بعد از این سال‌ها پیشرفتی در پروژه شاهد نباشیم.

نماینده نهاوند در مجلس می‌افزاید: آمده‌ایم که مشکلات را مرور کنیم و با کمک یک‌دیگر حل کنیم، چرا منابع طبیعی که نماینده دولت است سه سال جلوی پروژه را گرفته است؟ کم کاری پیمانکار و ضعف کارفرما در نظارت قابل قبول نیست! چرا مردم باید بعد از گذشت این سال‌ها فقط شاهد تخریب منطقه و خاک بازی باشند؟

مردم معارض نبودند کسی صدای نگرانیشان را نمی‌شنید

نثاری در ادامه می گوید: اعتراض و دغدغه اهالی وراینه، سنگ‌اندازی در اجرای پروژه نیست در حقشان جفا شده است اگر پیمانکار و کارفرما کوتاهی و قصور را می‌پذیرفتند و مشکلات را حل می‌کردید الان پروژه ۴۰ درصد پیشرفت داشت.

وی توضیح می‌دهد: بازنگری در اجرای پروژه باید صورت بگیرد و هرکس در قبال مسؤلیتی که به عهده گرفته باید پاسخ‌گو باشد، نباید اهالی روستا را مقابل حکومت و عوامل اجرایی  قرار می‌دادند، ما دنبال کار و خدمت برای مردم هستیم.

نماینده مردم نهاوند تاکید می‌کند: مردم روستا از تخریب طبیعت و عدم پیشرفت پروژه گلایه دارند. من به‌جای اهالی روستا تعهد می‌دهم که اگر پروژه پیشرفت فیزیکی خوبی داشته باشد اهالی روستای وراینه مانع و معارضی برای پروژه نداشته باشند.

درد و دل اهالی روستای وراینه

در حالی که طی سالیان گذشته مردم وراینه به‌عنوان معارضین و موانع ادامه اجرای این پروژه معرفی شده‌اند اما متولیان حتی یک نشست با اهالی این روستا برگزار نکرده و پای حرف این مردم ننشسته‌اند تا بدانند که اهالی وراینه مانع اجرای پروژه نیستند و مشکلی با توسعه شهرستان ندارند، آنها فقط حرف‌هایی دارند که باید شنیده شود.

تخریب محیط زیست، منابع طبیعی، مراتع و راه دسترسی کشاورزان و ایجاد گرد و غبار و آسیب ناشی از آن به باغات و اراضی کشاورزی روستا و از همه مهم‌تر عدم پیشرفت پروژه پس از گذشت سالها از جمله مهم‌ترین گلایه‌های اهالی‌است که به دنبال گوش شنوایی برای رفع آنها بودند.

مشکلات و موانع پروژه

در کنار ضعف مجریان برای ارتباط گیری با مردم منطقه، مواردی از جمله عدم آزادسازی معدن مصالح سنگی بعد از گذشت ۶سال از شروع مجدد پروژه، پرداخت نکردن بخشی از اقساط منابع مالی ماده ۵۶، رعایت نشدن زمان‌بندی طرح، کافی نبودن نیروی انسانی متخصص و تجهیزات ‌و ماشین آلات لازم در اجرای پروژه، نامتناسب بودن فعالیت مولفه‌های مختلف طرح براساس برنامه زمانبندی و رعایت فعالیت‌های پیش نیاز، تعیین تکلیف نشدن معارضین، کمبود نقدینگی و… از دیگر مواردی است که به این بلاتکلیفی این پروژه دامن زده است.

پیشرفت ضعیف پروژه مانع تعریف پروژه جدید برای دولت شد

فرماندار نهاوند نیز در این بازدید می‌گوید: متاسفانه دولت سیزدهم میراث دار پروژه‌های ناتمام و مشکل دار دولت‌های قبل بود که با تمام مشکلات اعتباری و تبعات اجتماعی این پروژه‌ها، پیگیر تعیین تکلیف آنها بود.

ضرغام احمدوند بیان می‌کند: احداث سد گرین به واسطه تامین آب کشاورزی، صنعت و شرب برای شهرستان بسیار حائز اهمیت است به همین دلیل قصور و کوتاهی در عملیات اجرایی آن پذیرفته نیست زیرا وجود چنین پروژه‌هایی با این حجم از مشکلات، اجازه تعریف پروژه جدید به شهرستان را نداد.

دوسال است جلسات، بازدیدها و پیگیری‌های مختلفی در این رابطه انجام داده‌ایم، نمی‌دانم چرا باید منابع طبیعی به‌عنوان نماینده دولت سه سال مقابل پروژه را با ندادن مجوز معدن بگیرد؟

فرماندار نهاوند با بیان اینکه این پروژه، به علت عدم تحویل معدن به تیم اجرایی این پروژه از جانب منابع طبیعی و معارضین محلی مدتها متوقف بوده، تاکید می‌کند: این موارد سبب افزایش هزینه نهایی اجرای پروژه شده که کار را برای پیمانکار سخت کرده است اما با این اوصاف پیمانکار متعهد به انجام کار است.

در پایان مقرر شد طی نشستی با نمایندگان اهالی روستای وراینه، پیمانکار، کارفرما، نماینده و فرماندار نهاوند تفاهم‌نامه ای منعقد و ظرف مدت ۲ سال پروژه آماده تحویل شود و نماینده و فرماندار نیز معارضین و موانع پروژه را حل و شرایط را برای پیشرفت کار تسهیل کنند.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.