یار غار!

0

 

گردشگری شاخه‌های متفاوتی دارد  و این روزها مدام انواع جدیدی به آن افزوده می‌شود. گاهی گردشگر صبح زود کوله‌بار سفر می‌بندد، از جاهایی که در برنامه دارد، دیدن کرده و در نهایت شب به خانه‌اش بازمی‌گردد. اگر سودای دیدار غار علیصدر را در سر می‌پرورانید، می‌توانید صبح زود راهی شوید. در صالح آباد پل انگلیسی‌ها و حمام تاریخی این شهر را ببینید و راه لالجین را در پیش بگیرید.

لالجین یار غار است

 لالجین هفته نامه خبری الوند

لالجین یار غار است. بسیاری از تورهای ورودی و مسافران ایرانی برنامه دیدن لالجین و غار را در یک روز قرار می‌دهند. در شهر جهانی سفال شاید چند ساعتی زمان برای دیدن فروشگاه‌ها و خرید سوغاتی وقت نیاز داشته باشید. تنوع و زیبایی هنر دست هنرمندان لالجینی گردشگر را چنان افسون می‌کند که متوجه گذر زمان نمی‌شود.

کارگاه حاج عسگر عسگری

در هر فروشگاه سبک و سیاق خاصی به چشم می‌خورد که در فروشگاه‌های دیگر کمتر شاهد آن خواهید بود، بنابراین در مغازه اول خرید نکنید و ابتدا یک بار با دقت اجناس فروشگاه‌های مختلف را ببینید، سپس اقدام به خرید کنید. اگر به شیوه ساخت سفال علاقه دارید و قصد دارید در این زمینه نیز آگاهی به دست آورید، در برخی از کارگاه‌های سفال شهر جهانی لالجین به روی شما باز است و می‌توانید با هنر سفالگری بیشتر آشنا شوید. شاید یکی از جذابیت‌های لالجین کارگاه حاج عسگر عسگری است.

این مرد حدود هشتاد سال سن دارد و از پنج سالگی شروع بع سفالگری کرده، بسیاری او را پدر سفال لالجین می‌دانند. کارگاه حاج عسگر محیطی آرام و صمیمی دارد. بوی خاک و گل آدمی را مست می‌کند و هم صحبتی با این پیرمرد چنان جذاب است که اصلا متوجه گذر زمان نمی‌شوید.

او از خاطرات خود برایتان خواهد گفت، از شیوه سفالگری سنتی و مدرن نغمه‌ها سر خواهد کرد و از نامهربانی نسل جدید با شیوه سفالگری سنتی سخن به میان خواهد آورد؛ اما شاید دیدن کار این مرد با چرخ سفالگری گردشگر را در جای خودش میخکوب می‌کند. مهارت و دقتی که در ساخت کوزه‌های سفالی دارد ستودنی است و این میراث فرهنگی زنده را باید تا زمانی که هست قدر دانست.

کارگاه‌های دیگری هم در لالجین وجود دارد که از زمانی که لالجین به عنوان شهر جهانی سفال مطرح شده است گردشگران بیشتری از آن‌ها بازدید می‌کنند. اگر نهار را مهمان این شهر هستید، بهترین پیشنهاد دیزی مخصوص است که با گوشت تازه گوسفند درست می‌کنند و همراه ترشی خانگی سرو می‌شود.

از لالجین تا علیصدر

از لالجین تا علیصدر راه زیادی نیست. اگر چه راه چنان که در خور یک روستای گردشگرپذیر است، مناسب و مساعد نیست؛ اما به هر حال بهترین راه ممکن برای رسیدن به غار زیبای علیصدر همین راه است. در کنار جاده روستاهای نسبتاً آباد و سرسبزی وجود دارد که در سال‌های اخیر بسیاری از ساکنان آن مهاجرت را به ماندن ترجیح داده‌اند، در مسیر گل‌تپه و سراب را پشت سر نهاده و به روستای علیصدر می‌رسید. در روستای سراب یک خانه بومگردی برای اقامت ارزان وجود دارد که اگر قصد ماندن کنید،  انتخاب خوبی است. در روستای علیصدر غار زیبای آهکی شما را به خویش می‌خواند.

این غار که به بزرگترین غار آبی جهان شهره شده است بیش از نیم سده پذیرای مسافران و گردشگران ایرانی و خارجی بوده و هست. شاید بیش از دو ساعت برای دیدن غار زمان نیاز داشته باشید. انتظار در صف خرید بلیت نیز ممکن است شما را کمی خسته کند به هر حال دیدن زیبایی طبیعی غار علیصدر تمام خستگی راه را از تن شما خواهد زدود.

خنکای هوای غار در تابستان گرم چنان مطبوع است که بسیاری از گردشگران دوست دارند زمان بیشتری را در آنجا سپری کنند. دیدن طبیعت روستا و زیارت امامزاده نیز ممکن است برای بسیاری از گردشگران جذاب باشد.

 

محسن قراگوزلو

روزنامه‌نگار

هفته نامه خبری الوند

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.