شاهنامه سرچشمه نمایشنامههای ماندگار
مهدی سیمریز: سال آینده با یک ثر شاهنامهای در خدمت مخاطبان هستیم.
ناهید زندیصادق
«مهدی سیمریز»، نویسنده و کارگردان تئاتر کودک و نوجوان ظرفیتهای شاهنامه برای تولید نمایشنامههای فاخر و ماندگار میگوید:
من شاهنامه را عمیقاً دوست دارم. گرایش تحصیلیام شاهنامه است. رشته کارشناسیام مترجمی زبان انگلیسی بود، در مقاطع بالاتر و ادبیات روی آوردم، در مقطع دکترای ادبیات فارسی، گرایش ادبیات حماسی، در دانشگاه فردوسی مشهد تحصیل میکنم. به همین سبب به شاهنامه علاقه زیادی دارم.
سیمریز که پیشتر با همکاری «محمد جهانپا»؛ کارگردان نام آشنای مشهدی، چند اثر با برداشت از شاهنامه خلق کردهاست، میافزاید: از قضا دوست بزرگوار و همیشگیام محمد جهانپا نیز عاشق شاهنامه است و نقالی و پردهخوانی را استادانه انجام میدهد. مجموع علاقه ما به شاهنامه سبب شده، تمرکزمان روی اثر جاودانه حکیم طوس باشد. ما نیت کردهایم هر دو سال یک اثر فاخر با برداشت از شاهنامه به روی صحنه ببریم. تاکنون چند اثر با الهام از شاهنامه تولید کردهایم. در سال آینده نیز یک کار خیلی ویژه خواهیم داشت.
سیم ریز معتقد است: شاهنامه ظرفیت بسیار بزرگیست که متاسفانه مغفول مانده است و جا دارد، پیش و بیش از هر موضوعی در حوزه کودک و نوجوان، نخست نگاهمان به شاهنامه باشد؛ چرا که سرشار از مضامین و داستانهای جذاب و آموزنده برای همه مخاطبان به ویژه کودکان و نوجوانان است.
وی درباره آموزش مفاهیم ملی به کودکان میگوید: از سوی دیگر شاهنامه متنی سرشار از عشق به ایران، ملیت ایرانی و میهنپرستی است که با داستانهای اسطورهای و حماسی آمیخته شدهاست. یکی از عناصری که به شدت مورد توجه فردوسی قرار گرفته عنصر ایران و ایرانی بودن است، اگر بخواهیم در بحث هویت ملی برای مخاطب کودک و نوجوان کاری کنیم مهمترین منبع ما شاهنامه است.