بستری برای سرمایهگذاری پزشکان وجود ندارد
*حسین زندی
*سردبیر
یکی از جذابترین و پولسازترین فعالیتهای شغلی، حوزه سلامت و درمان است. از کنکور و تحصیل تا رسیدن به شغل مورد نظر مسیر جذابی است که بسیاری از مردم آرزوی آن را دارند.
یکی از مباحثی که این روزها مطرح میشود، ورود پزشکان به ویژه متخصصان عرصه درمان به فعالیتهای درآمدزایی دیگر است. از یک سو، برخی پزشکان عمومی و متخصص بنابر مناسببودن عرصه کسب درآمد در حوزههای دیگر مانند جراحی زیبایی، تغییر شغل داده و به خدماترسانی در این عرصه وارد میشوند. برخی دیگر پا را فراتر گذاشته و به مشاغل غیرمرتبط مانند بسازبفروشی روی میآورند. این تغییر مسیر، منتقدان بسیاری در جامعه پیدا کرده است، اما پرسش این است وقتی در یک حوزه فرد یا افرادی پس از کسب مال با انباشت سرمایه مواجه میشوند، چه کار باید بکنند؟ به طور مثال یک پزشک متخصص وقتی از طریق تخصص یا عمل زیبایی که بسیار پولساز است به سرمایه کلانی میرسد، این درآمد را کجا باید هزینه کند؟ در حوزه ساختوساز، خرید ارز، در بورس یا سرمایهگذاری؟ اصلا فعالیت دیگری که مرتبط با شغل او باشد، وجود دارد؟ به هرحال باید این درآمد کلان جایی به کار گرفته شود، اما آیا پزشکان برای این تغییر شغل مقصرند؟ بهنظر نگارنده در جامعهای که باوجود شعارهای موجود، سرمایه و سرمایهداری به یک ارزش تبدیل شده، باید به سرمایهدار نگاه دیگری داشت. پزشکان و بهطورکلی سرمایهداران حق دارند امکان بهتری برای زیست و سرمایهگذاری داشته باشند. اگر در شهری مانند همدان یک شهرک مسکونی برای پزشکان با امکاناتی که در کشورهایی مانند مالزی و ترکیه وجود دارد، ایجاد شود و فضای سرمایهگذاری در حوزههای مرتبط سلامت و درمان، مانند ایجاد شهرک سلامت فراهم شود یا امکان سرمایهگذاری در تولیدات اقلام پزشکی برای آنان تسهیل شود، آیا باز هم پزشکان به سمت بسازبفروشی و خرید و فروش ارز و خودرو میروند؟ مسلماً بخش بزرگی از پزشکان به عنوان سرمایهدار و سرمایهگذار به حوزه تخصصی خود پایبند هستند، اما به شرطی که زیرساختها و امکان سرمایهگذاری در این حوزه برای آنها به وجود آید. تا زمانی که این امکان فراهم نشود، پزشکان وارد حوزه غیرتخصصی ساختوساز میشوند و مسیر شهرسازی و زندگی مردم را تغییر میدهند.
بنده مالک و سرمایه گذار بیمارستان ملارد هستم و زمانی که پیشرفت فیزیکی اونجا به ۹۰ درصد رسید دانشگاه علوم پزشکی و بنیاد مستضعفان اومدن و اونجا رو تصاحب کردن و بعد از چهارسال حتی پنج درصد هم نتونستن پیش ببرن کار رو .
الان دادگاه و معاونت درمان اومدن میگن بیا دوباره مال خودت فقط تکمیلش کن . رفتیم دیدیم حتی سیم کشی و ورق آلات آلومنیوم سقف رو هم غارت کردن
درود
بحث بسیار خوبی را مطرح کرده اید که اگر ادامه یابد میتواند آسیب شناسی دقیقی از وضعیت سرمایه گذاری در ایران بطور کل و در حوزه سلامت بطور اخص را نشان دهد.