مهر استادی

استاد «سیدعلی سجادی» از استادش می‌گوید

0

*نسرین زندی

*خبرنگار

تأثیر استاد احمد فتوت فراتر از همدان است و بسیاری از شاگردان او در استان‌ها و شهرهای دیگر فعالیت می‌کنند. یکی از این شاگردان استاد سیدعلی سجادی است که از خوشنویسان صاحب‌نام کشور است. استاد سجادی در دوران نوجوانی مدت کوتاهی شاگرد استاد فتوت در شهر کوچک اسدآباد بوده است. این هنرمند اسدآبادی از تأثیر استادش می‌گوید.

این هنرمند اسدآبادی درباره آشنایی‌اش با احمد فتوت می‌گوید: از دوران ابتدایی خطم خوب بود، اما نقاشی خوبی نداشتم. سال ۱۳۴۷ در دبیرستان سیدجمال معلم مهربان و متینی به نام احمد فتوت داشتیم که من شیفته این دبیر شدم. در تمام عمرم در زمینه هنر خود را مدیون ایشان می‌دانم. آقای فتوت از این‌که می‌دید من خط خوبی دارم، خیلی خوشش می‌آمد و مرا بسیار تشویق می‌کرد.

شاید دوست بدارید :

او ادامه می‌دهد: استاد فتوت با رنگ‌ها معجزه می‌کرد و با رنگ، قلم‌مو و کاغذ تحریر معمولی در ۵یا ۶ دقیقه منظره بی‌نظیری می‌کشید. شاید اگر هزار نقاشی می‌کشید همه آن هزار نقاشی با هم متفاوت بودند. ممکن است بعضی‌ها از طبیعت عکس بگیرند و آن را با آبرنگ و رنگ روغن به تصویر بکشند اما آقای فتوت این‌طور نبود و ذهنی نقاشی می‌کشید. همان زمان من شیفته و دلبسته استاد فتوت و نقاشی شدم. سال‌ها آبرنگ کار می‌کردم، منظره می‌کشیدم. الان اگر حوصله داشته باشم برای تفنن نقاشی می‌کشم.

سجادی می‌گوید: کاشی را دانه‌ای ۵ریال می‌فروختند. یک روز استاد فتوت به ما گفت یک کاشی ۱۵ در ۱۵ مربعی بخرید و خودش از همدان یک قلم‌مو و رنگ آبی خرید. روزهایی که نقاشی داشتیم روی کاشی با مداد طراحی می‌کردیم و دور آن را با رنگ آبی پر می‌کردیم و دوباره پاک می‌کردیم و هفته‌های بعد هم از آن استفاده می‌کردیم.

او درباره تأثیر استادش می‌گوید: استاد فتوت آن‌قدر در زندگی من نقش دارند که من هرچه در زندگی دارم را مدیون ایشان می‌دانم. استاد فتوت مرا در این مسیر قرار داد. استاد فتوت بسیار مهربان بود و ما را بسیار تشویق می‌کرد. روزنامه‌دیواری‌هایی که ما درست می‌کردیم، مرا تشویق می‌کرد خط آن را من بنویسم. حتی در روزنامه‌دیواری که من درست کردم، استاد فتوت یک نقاشی از پاییز روی آن کشید. همین تشویق‌های ایشان باعث شد من سال‌ها نقاشی بکشم. خط هم گاهی می‌نوشتم، اما از سال ۵۰ که نزد استاد زرین‌خط رفتم تا خط را تکمیل کنم و بعد از آن‌که به انجمن خوشنویسان پیش استاد امیرخانی رفتم، نقاشی را کنار گذاشتم.

او می‌گوید: استاد فتوت از نظر صفات انسانی و اخلاق بی‌نظیر است. ایشان انسانی بسیار وارسته، پاکدل، پاک‌چشم و پاکدست است. من هنوز خود را شاگرد و مرید استاد فتوت می‌دانم و هر وقت به همدان می‌آیم از محضر ایشان فیض می‌برم. کتاب نقاشی خود را به من هدیه داد. به نمایشگاه خط که گذاشتم آمد.

سجادی درباره سابقه دوستی‌اش با زنده‌یاد «علیرضا مددی» می‌گوید: زنده‌یاد مددی؛ خواهرزاده  استاد فتوت از خوشنویسان تراز اول کشور و از دوستان بسیار نزدیک و صمیمی من بود. ایشان هنر را از استاد فتوت به ارث برده بود. هم نقاشی خوب می‌کشید و هم خط خوب می‌نوشت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.