معاون حفاظت و امور اراضی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان:
۶۰ درصد پلاک‌های رفع تداخلات در استان انجام شده است

الوندی: کشاورزان پس از رفع تداخلات، به ادارات ثبت نسبت به اخذ سند تک برگ و کاداستر شده مراجعه کنند و منابع طبیعی در اجرای رفع تداخلات نسبت به اخذ اسناد اراضی ملی تک برگی و رقومی شده اقدام می‌کند.

0

*نازنین ناصری

*کارشناس ارشد محیط زیست

معاون حفاظت و امور اراضی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان این‌که در اجرای ماده ۸ آئین‌نامه اجرائی تبصره ۳ الحاقی ماده ۹ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی  و منابع طبیعی موضوع ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور یک شیوه نامه در تاریخ ۳۰/۴/۱۳۹۷ با نام شیوه‌نامه اصلاحی رفع تداخلات ناشی از قوانین و مقررات  تهیه شد، می‌گوید: منابع طبیعی در اجرای ماده یک قانون ملی شدن جنگل‌ها و مراتع تاریخ ۲۷/۱۰/۱۳۴۱ در رابطه با قانون۵۴ باید اراضی ملی را شناسایی و نقشه برداری ‌کرده و اسناد اراضی را اخذ کند.

«رضا الوندی» با اشاره به این‌که ممکن است در اجرای این قانون تداخلاتی با اجرای قوانین اصلاحات اراضی وجود داشته باشد‌، تصریح می‌کند: قانون‌گذار این پیش‌بینی را کرد که با توجه به اعتراضات بهره‌برداران و کشاورزان که گاهی اوقات از منابع طبیعی و دستگاه‌های دولتی داشتند، قانون‌گذار اعلام کرد اگر اختلافی بین اراضی کشاورزی و منابع طبیعی وجود دارد، باید در راستای قانون، رفع تداخلات اراضی ملی و کشاورزی انجام شود که اراضی ملی در اجرای ماده یک قانون ملی شده و اراضی کشاورزی در اجرای قانون اصلاحات اراضی تشخیص داده شدند.
متولی موضوع زمین و رفع تداخلات 

الوندی با اعلام این‌که اعتبارات لازم برای این رفع تداخلات توسط دستگاه تخصصی بخش زمین در وزارت جهاد کشاورزی که در اصل مدیریت امور اراضی استان‌ها است پیگیری می‌شود، عنوان می‌کند: در سطح کلان در سازمان امور اراضی کشور است. متولی موضوع زمین و تداخلات در اجرای ماده ۵۴ سازمان امور اراضی کشور است. پیگیری‌ها در سطح استان‌ها توسط مدیریت امور اراضی استان‌ها که تحت نظر رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان است، انجام می‌شود که برای آن یک دبیرخانه استانی جهت رفع تداخلات با مدیریت جهاد کشاورزی و یک دبیرخانه شهرستانی که در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها مستقر است، وجود دارد.
وی می‌افزاید: نقشه‌های تهیه شده توسط منابع طبیعی از سال ۱۳۴۱ تا سنوات گذشته و نقشه‌هایی که امور اراضی نسبت به اجرای قانون اصلاحات اراضی تهیه کرده، با توجه به نرم افزارایی که اکنون بر اساس علم روز مانند تصاویر ماهواره‌ای، استفاده از عکس‌های دهه ۴۰  وجود دارد،  با یکدیگر تطبیق داه شده و اگر احیانا در نقشه‌ای مشخص شود زمین یا پهنه‌ای که در اراضی ملی مشخص شده، در اجرای قوانین اصلاحات اراضی به عنوان اراضی دایر مشخص شده این زمین از نقشه منابع طبیعی خارج و به نوعی اختلاف کشاورز و بهره‌بردار با منابع طبیعی حل می‌شود.

آمار و ارقام
معاون حفاظت و امور اراضی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با یادآوری این‌که این شیونامه تخصصی بوده و توسط کارشناسان نقشه‌بردار، کارشناسان حقوقی و متخصصین بخش زمین  در ۷ الی ۸ بخش در هر شهرستان باید پیاده شوند، توضیح می‌دهد:  این مورد در دو سال اخیر با جدیت پیگری شده و حدود ۶۰ درصد پلاک های رفع تداخلات در استان انجام شده و امیدواریم ۴۰ درصد باقیمانده در نیمه دوم سال به اتمام برسد  و اختلاف کشاورزان و منابع طبیعی به حداقل برسد. در استان بیش از ۱۲۰۰ پلاک وجود دارد که حدود ۶۵۰ پلاک رفع تداخلات آن انجام شده است.

همکاری دستگاه‌ها

الوندی به همکاری دستگاه‌های دیگر اشاره کرده و خاطرنشان می‌کند: در این پروژه اداره‌کل ثبت اسناد، واحد‌های ثبتی شهرستانی‌، اداره‌کل امور اقتصاد و دارایی با ما مشارکت دارند که اعضای اصلی کمیسیون رفع تداخلات در استان و شهرستان‌ها هستندکه با همکاری آن‌ها این پیشرفت‌ها حاصل شده و امیدواریم با همکاری بیشتر ۴۰ درصد نقشه‌های موجود در منابع طبیعی و امور اراضی رفع تداخل شوند. بعد از رفع تداخلات کشاورزان در اجرای قانون کاداستر و منابع طبیعی در اجرای تکالیف در حوزه کاری خود می‌توانند نسبت به عرصه‌هایی که به صورت ملی و غیرملی تشخیص داده شده، اسناد خود را اخذ کنند.

ویژگی اسناد اراضی ملی
وی تأکید می‌کند: کشاورزان به ادارات ثبت نسبت به اخذ سند تک برگ و کاداستر شده مراجعه کنند و منابع طبیعی در اجرای رفع تداخلات نسبت به اخذ اسناد اراضی ملی تک برگی و رقومی شده اقدام می‌کند. اسناد اراضی ملی مختصات‌دار و  utm   بوده که به صورت هوشمند در دفتر سامانه پنجره واحد زمین اصلی هم وجود دارد.  در اجرای پایش اراضی ملی با استفاده از نقشه های utm  و مختصات دار در نرم افزارها و علوم روز و هوشمند‌سازی ما می‌توانیم حفاظت و مدیریت بهتری داشته باشیم تا در حفظ، احیا و توسعه از عملکرد بالاتری نشان دهیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.